X

Serious Request komt in december in actie voor ALS. En jij kan meedoen.

15 oktober 2023

3FM Serious Request komt deze 20e editie in actie voor Stichting ALS Nederland. De opbrengst gaat naar onderzoek naar ALS, PSMA en PLS en hulpmiddelen voor patiënten.

Glazen Huis in Nijmegen
Het Glazen Huis staat dit jaar in de oudste stad van Nederland staat; op de Grote Markt in Nijmegen. Van 17 t/m 24 december. Traditiegetrouw voert 3FM in de week voor Kerst actie voor het goede doel en zetten de dj’s zich samen met heel Nederland dag en nacht in om zoveel mogelijk geld in te zamelen, dit jaar voor ALS-patiënten.

Draag bij aan 3FM Serious Request
Patiënten spelen een hele belangrijke rol bij 3FM Serious Request. Stichting ALS Nederland vraagt patiënten om contact op te nemen als zij voor het volgende open staan:

  • hun verhaal te delen in een interview of reportage. Verhalen van mensen met ALS, PSMA en PLS vergroten de bekendheid van de ziekte ALS;
  • een rol te vervullen bij een presentatie of tijdens een gastles en vanuit hun persoonlijke ervaring te vertellen over de impact van de ziekte ALS, PSMA of PLS. Ze kunnen een rol vervullen bij een presentatie aan bedrijven of scholen. Zo vertelden ALS-patiënt Igor en zijn vrouw Annika hun verhaal aan de medewerkers van NPO. Dit maakte enorm veel indruk;
  • in actie te komen. Er zijn al veel inspirerende initiatieven ontstaan. Zo loopt een grote groep mensen op 18 december vanuit Boxmeer en Arnhem naar het Glazen Huis in Nijmegen. Met deze actie halen zij geld op voor 3FM Serious Request. Alle acties zijn hier te bekijken: www.npo3fm.nl/kominactie/acties

Lees meer op:  www.als.nl/3fm-serious-request/patienten/

Mobiliseer jouw netwerk
We roepen onze betrokken achterban op om hun netwerk te mobiliseren. Dit kan door:

  • Scholen te benaderen voor een gratis gastles
  • Vrijwilligers te vragen voor de actieweek van het Glazen Huis

Start een actie
Uiteindelijk is het doel om heel Nederland in actie te laten komen voor 3FM Serious Request. Er zijn al enorm veel mooie acties aangemaakt: https://www.npo3fm.nl/kominactie Het is mogelijk om hierbij aan te sluiten. Maak jouw eigen actie aan en zet je in voor 3FM Serious Request 2023!

Volg NPO 3FM en Stichting ALS Nederland op social media
Een goede manier om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws is door de socials van NPO 3FM en de socials van Stichting ALS Nederland te volgen. Hierop worden de laatste nieuwtjes en updates geplaatst.

NPO 3FM
Instagram:  @npo3fm
Facebook: https://www.facebook.com/radio3fm

Stichting ALS Nederland
Instagram: @stichtingalsnederland
Facebook: https://www.facebook.com/ALSnederland
Linkedin: https://www.linkedin.com/company/stichtingalsnederland/

Waarom komt 3FM Serious Request in actie?
Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM, zegt hierover het volgende: “Met 3FM Serious Request willen we Nederland verbinden, maar bovenal in beweging brengen. ALS is een van weinige dodelijke ziektes. Er is geld nodig voor onderzoek, maar ook voor hulpmiddelen om mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid te geven. Samen met heel Nederland maken we ons sterk om die patiënten en hun families te helpen en hopelijk het onderzoek juist nu dat zetje te geven zodat ALS geen dodelijke ziekte meer is. Met het gastvrije Nijmegen, een bruisende stad in de provincie, hebben we een prachtig decor om eind december het Glazen Huis te laten schitteren. Prachtige verhalen, kom-in-acties, live muziek van de beste artiesten: dit wordt een unieke editie, waarbij we hopen dat heel Nederland samen met ons in beweging komt voor Stichting ALS Nederland.”

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid