X

Jubileumeditie Tour du ALS

Tour du ALS: Samen trappen we ALS de wereld uit!

In 2012 stapte een groep vrienden op de fiets om de Mont Ventoux te beklimmen en daarmee geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Een ziekte die heel dichtbij, het leven van naasten verwoestte. “Toen mijn schoonvader Gijs en een goede vriendin beiden de diagnose ALS kregen, ontdekten we dat er geen medicijn tegen de ziekte bestaat. We besloten meteen in actie te komen”, vertelt Gert-Jan Pijl, mede initiatiefnemer van Tour du ALS.

De urgentie zat er vanaf het allereerste begin in: er is geen tijd te verliezen. Dromen werden omgezet in concrete plannen. Vrienden werden gemobiliseerd om mee te doen, een trainingsschema werd uitgewerkt, de reis naar Frankrijk uitgestippeld en de fondsenwerving opgestart: Tour du ALS was een feit.

De initiatiefnemers zullen zich niet gerealiseerd hebben dat ze aan het begin stonden van een groots avontuur, dat door de jaren heen vele duizenden mensen bijeen heeft gebracht met het gezamenlijke streven ALS de wereld uit te trappen. Het succes en het warme familiegevoel van de eerste editie is de opstap geweest voor wat Tour du ALS heden ten dagen is: een life change experience. Ben jij er dit jaar op 9 juni in Frankrijk bij?

Meer informatie over het evenement en aanmelden kan op: https://www.tourduals.nl/

 

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid