Afscheid als bestuurslid

30 november 2022

Op 1 december neem ik na ruim zeven jaar afscheid als bestuurslid van de ALS patiëntenvereniging. Mijn taak als penningmeester is per 1 november overgenomen door Piet Vromans. En ook het nieuwe bestuurslid Adri Vos gaat een deel van mijn taken overnemen. Met heel veel plezier en voldoening kijk ik terug op deze periode.

In ruim 7 jaar heeft de patiëntenvereniging zich ontwikkelt van individuele losse zaden tot een krachtige onafhankelijke volwassen boom, die de stem van de patiënt direct aan diverse tafels brengt. Samen met de Stichting ALS Nederland en het ALS Centrum is de ALS-Driehoek op de kaart gezet in Nederland op een manier die ook internationaal de aandacht trekt en benijd wordt.

De verworven plek aan allerlei overlegtafels binnen de Driehoek, maar ook bij farmaceuten, verzekeraars, zorgaanbieders en de (lokale) politiek, vereist een steeds professionelere organisatie en legt ook een zware druk op  de vrijwilligers die de kar trekken. Voor mij werd het tijd om het stokje over te geven aan weer een nieuw enthousiast bestuurslid.

Ik zal betrokken zijn en blijven bij de ALS community wat betreft sponsoring activiteiten, als donateur en lid van de patiënten adviesraad.

Iedereen wil ik bedanken voor de prettige en constructieve wijze waarop we de afgelopen jaren hebben samengewerkt aan het vinden van een oplossing.

Theo Meister