X

ALS op de weg

14 juli 2023

Januari 2010, Eelco van Koningsveld krijgt te horen dat hij ALS heeft. Als fanatiek wielrenner en hardloper wilde hij blijven fietsen, het liefst met vrienden. Om samen te blijven fietsen moest er een racetandem komen. Door de Wmo werd dit echter niet vergoed. 

Voor Eelco was fietsen bijna hetzelfde als ademen. Hij genoot volop van fietsen alleen of met vrienden. Een mooie berg ging hij dan ook nooit uit de weg. Door ALS zou dit ophouden. Daar nam Eelco echter geen genomen mee, hij richtte de Stichting ALS op de weg op en met een crowdfunding actie werd de tandemfiets aangeschaft.  

Hij heeft daar slechts enkele maanden op mogen rijden maar het voelde als heel lang en zeker als heel fijn. Niet alleen voor hemzelf maar ook voor zijn naasten, waaronder zijn fietsvrienden.

De racetandem is nog steeds beschikbaar bij de stichting ALS op de weg, waar nog veel meer hulpmiddelen uitgeleend worden, die niet vergoed worden door Wmo of Zorgverzekeraar. Hulpmiddelen die veelal te maken hebben met mobiliteit. Denk daarbij aan elektrisch ondersteunde ligfietsen, reis/inklapbare elektrische rolstoelen, aangepaste rolstoelauto’s en -bussen. Daarnaast lenen we ook uit : douchestoelen, sta-op stoelen ter overbrugging of Rollzmotions. 

De hulpmiddelen zijn niet op maat gemaakt, waardoor het hulpmiddel weer makkelijk opnieuw ingezet kan worden voor de volgende patiënt. Dit is in het heel kort, wat we doen voor mensen met ALS nu, kwaliteit van leven!

Kortom, kijk gerust op onze website, https://www.alsopdeweg.nl/  of neem contact op via info@alsopdeweg.nl/ 06 24 26 47 53, vragen zijn altijd welkom.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid