COVID-19-herhaalprik

13 september 2022

Vanaf half september wordt gestart met de volgende booster met vernieuwde vaccins. De gehele griepprikgroep wordt als eerste uitgenodigd, dus ook alle mensen met ALS/PSMA/PLS.

Vanaf 13 september kan je een je uitnodiging via je huisarts verwachten, dus het is belangrijk dat jullie daar bekend zijn als horende bij de griepprikgroep. Zorg dus dat je diagnose bij de huisarts bekend is. Ook mensen die zorg verlenen en contact hebben met risicopatiënten hebben voorrang dus ook je mantelzorgers/partner. 

Wie vaccineert

De vaccinatie wordt gezet door de GGD. Voor wie niet zelf naar de vaccinatielocatie kan komen, zijn er mobiele teams van de GGD’en en hebben huisartsen de optie om aan huis te prikken. Mensen die in een zorginstelling wonen, kunnen daar het vaccin krijgen. Werkgevers van zorginstellingen kunnen hun werknemers met patiëntcontact ook een booster aanbieden.

Aangepaste vaccins

Er wordt geprikt met aangepaste vaccins van Pfizer en Moderna. Die richten zich zowel op het oorspronkelijke coronavirus als op de omikronvariant.

Het belang

In het najaar en in de winter kan het coronavirus opnieuw opleven. Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter een opleving van het coronavirus kan worden afgeremd. De herhaalprik tegen corona kan je beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona.

Let op

Ook deze herhaalprik is mogelijk minimaal drie maanden na een coronabesmetting of het halen van een vorig (herhaal)vaccin!

Zie ook Herhaalprik tegen corona | Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid