Deelnemers gezocht voor 3 onderzoeken

22 februari 2021

Het ALS Centrum zoekt momenteel voor drie studies deelnemers.

Nieuwe medicijnstudie naar middel RT001

RT001 kan helpen de cellen te beschermen tegen een proces waarvan men denkt dat het beschadigingen veroorzaakt bij veel neurodegeneratieve ziekten, zoals ALS.

Indien je geïnteresseerd bent in deelname aan deze fase 2 studie lees dan de informatie op www.als-centrum.nl/nieuwe-medicijnstudie-naar-middel-rt001-van-start-in-als-centrum/

Pas je in het beschreven profiel en wil je deelnemen, stuur dan een e-mail aan Tommy Bunte: info@tricals.org. Vermeld hierbij alstublieft je naam, geboortedatum en telefoonnummer.

Het onderzoek MEASURE zoekt nog deelnemers met PSMA of PLS

Er zijn diverse aanwijzingen dat een verhoogde stofwisseling (= metabolisme) een rol speelt bij het ontstaan en beloop van ALS. Het onderzoek MEASURE onderzoekt dat. Alleen mensen met PSMA of PLS kunnen zich nu nog aanmelden. Achtergrondinformatie vind je op www.als-centrum.nl/kennisplatform/rol-verhoogde-stofwisseling-als/ en aanmelden kan HIER.

Al deelgenomen aan Biobank NMZ?

Om de oorzaak en behandeling van ziekten te vinden, is het van groot belang medische gegevens en bloed van verschillende groepen patiënten en controlepersonen te verzamelen voor wetenschappelijk onderzoek. De Biobank Neuromusculaire Ziekten (NMZ) is een grootschalige biobank, waarin gegevens van patiënten en controlepersonen worden verzameld voor onderzoek naar ALS, PSMA, PLS en andere neuromusculaire aandoeningen.

Voor meer informatie en aanmelden zie www.als-centrum.nl/kennisplatform/biobank-neuromusculaire-ziekten-nmz

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid