Juli actie – word lid en ontvang een prentenboek

1 juli 2020

Mensen met ALS, PLS of PSMA, direct naasten (1ste lijn) en nabestaanden ontvangen, wanneer zij in juli lid worden van patiëntenvereniging APC, het prentenboek ‘Papa Draak wordt niet meer beter’ gratis thuisgestuurd.

Lid worden is gratis. ALS Patients Connected (APC) verenigt, vertegenwoordigt en verbindt mensen met ALS, PLS of PSMA en hun naasten en zorgt dat hun stem gehoord wordt bij onderzoek, fondsenwerving en verbetering van de kwaliteit van zorg en leven. Leden kunnen gebruik maken van het maandelijks online lotgenotencontact en vragenmomenten met (medische) experts, kortingsacties en worden op de hoogte gehouden van het laatste nieuws over onderzoek, behandelend, zorgontwikkelingen en ander nieuws.

Uit eigen ervaring
Vrij snel na Anjo’s diagnose ALS dook zijn echtgenote Sascha Groen de bibliotheek in op zoek naar kinderboeken die hen konden helpen. Hoe troost je kinderen die zojuist gehoord hebben dat hun papa niet meer beter wordt? Een papa die doodgaat?
Sascha vond een hoop boeken over stervende opa’s en oma’s, moeders met kanker, over de hemel, sterretjes en wolken. Maar niet het boek dat ze zocht. Dus schreef Sascha het zelf: ‘Papa Draak wordt niet meer beter.’

Peuters en kleuters
In dit liefdevolle prentenboek voor peuters en kleuters wordt op een eerlijke manier over ziekte, de dood en rouw verteld. Een kleurrijk verhaal waarin ondanks het zware onderwerp ruimte is voor humor.

Hoe krijg je het boek thuis gestuurd?
Wanneer jij je hebt aangemeld als lid dan kan je dit per email melden bij de verenigingsondersteuner van APC ovv Actie-Juli-Boek.

Vergeet vooral het volgende niet te vermelden in je email:
1) naam, adres, postcode en woonplaats;
2) je relatie tot de ziekte.

In augustus krijg je het boek toegestuurd.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid