Maatregelen en wijzigingen: corona en pgb

16 april 2020

Bericht bijgewerkt op 22 april 2020

Deze periode betekent voor veel patiënten en hun zorgverleners bezorgdheid over zorgcontinuïteit, geregel en improviseren. Belangrijk uitgangspunt is dat de zorg moet doorgaan. Daarom heeft het ministerie van VWS een tijdelijk pakket aan maatregelen en enkele wijzigingen in het pgb-proces ingevoerd. Ook vragen ze van patiënten  om met veranderingen in hun zorg en/of ondersteuning, altijd te overleggen met de budgetverstrekker. De verstrekkers (zorgkantoor, zorgverzekeraar of gemeente) bieden de budgethouders de nodige ondersteuning aan en actuele informatie.

Contact met verstrekker

Heb jij  vragen over jouw zorg of ondersteuning, of dreigt je zorg of ondersteuning weg te vallen? Neem altijd contact op met je zorgverlener en budgetverstrekker voor advies en alternatieven. Sinds dinsdag 7 april jl. kan je  bij hen terecht met vragen over deze maatregelen. Zie de contactinformatie op de website van de budgetverstrekker hoe het beste contact kan worden opgenomen.

Lees hier op de site van Per Saldo wat de  aanpassingen in de pgb en wlz voor jou kunnen betekenen.

Mocht je alsnog problemen ervaren met de zorg en kom je er niet uit met de zorgverlener, neem dan contact met ons op.

Webcast – pgb en corona

Onlangs heeft Per Saldo in samenwerking met Spierziekten Nederland een webcast over pgb en corona uitgezonden. U kunt de webcast hier nu terugzien.

In de webcast krijg je antwoord op al jouw vragen over je pgb in corona-crisistijd en je krijgt informatie over de laatste ontwikkelingen. De webcast is relevant voor iedereen met een pgb.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid