X

Ad Sitsen

25 juli 2023

Aspirant bestuurslid die ook subsidieaanvragen beoordeelt

Mijn naam is Ad Sitsen (1944, Amsterdam). Ik ben getrouwd met Guusje en wij hebben 6 kinderen. De oudste van ons zestal is tot ons grote verdriet eind 2022 overleden aan ALS.

Na mijn studie farmacie in Utrecht heb ik een farmacochemisch onderzoek gedaan en ben gepromoveerd in 1972. De vervulling van mijn militaire dienstplicht gaf gelegenheid om over de toekomst na te denken en het resultaat was dat ik een apotheek in Harderwijk ben begonnen en tegelijk een aanvang maakte met de studie geneeskunde. In 1980 studeerde ik opnieuw af, nu als arts. Met het doel klinisch farmacoloog te worden heb ik vervolgens enkele jaren dierexperimenteel farmacologisch onderzoek gedaan en vervolgens enkele jaren als assistent-arts interne geneeskunde gewerkt. Ik kwam bij Organon terecht en heb daar van 1985 tot 2003 gewerkt. Daarnaast een baan aan de Universiteit Utrecht als hoogleraar klinische farmacologie van 1989 tot 2006. Nog enkele jaren bij het CVZ (thans ZINL) gewerkt, onder andere als hoofdredacteur van het Farmacotherapeutisch Kompas. Tevens als hoofdredacteur van het Geneeskundig Jaarboek werkzaam geweest tot 2023.

Ons gezin heeft de ziekte van onze oudste zoon vanaf het begin tot het bittere einde meegemaakt. Dat motiveert mij thans om een bijdrage te leveren aan de werkzaamheden van de ALS patiëntenvereniging.