Vincent Cornelissen

30 maart 2021

Voorzitter

Mijn naam is Vincent Cornelissen, ik ben geboren in 1962, woonachtig in Bilthoven en getrouwd met Mariëlle. We hebben drie studerende dochters, alle drie wonen op kamers. Na mijn studie aan de Wageningen University & Research (WUR) heb ik diverse bestuurlijke functies vervuld op dienstverlenings- en kwaliteitsgebied, professionele en vrijwilligersorganisaties. Tot 2018 was ik directeur van de Bloembollenkeuringsdienst.

Ik ben gestopt met betaald werken in verband met ALS, bij mij gediagnosticeerd in 2015. Om dezelfde reden heb ik begin 2016 het initiatief genomen voor de jaarlijkse ALS Lenteloop, een sponsorloop die al veel onderzoeksgeld en levensplezier heeft opgeleverd.

Graag draag ik een bestuurlijk steentje bij aan de ALS patiëntenvereniging, welke een onmisbare rol vervult bij de oplossing van ALS en zorg voor patiënten en hun naasten.
Sinds 1 oktober 2018 ben ik voorzitter van de ALS patiëntenvereniging.

Als muzikant weet ik dat afwisseling van majeur- en mineurakkoorden de mooiste melodieën oplevert. Het harmonieus samenspel van de muzikanten in het orkest leidt uiteindelijk tot de mooiste symfonieën.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid