Peter Smit

15 oktober 2021

PAR-lid

Mijn naam is Peter Smit, ik ben geboren in 1960 en sinds maart 2020 weet ik dat ik ALS heb. De diagnose was een volslagen verrassing en schok voor me. Ik werkte als communicatiestrateeg in mijn eigen zaak en dat ben ik tot mijn pensionering in november van dat jaar blijven doen. Ik blijf actief als voorzitter van Straatnieuws Utrecht, een stichting waar ik al vele jaren aan verbonden ben en die de daklozenkrant Straatnieuws Online uitgeeft. Daarnaast blijf ik actief in Logeion de beroepsvereniging voor communicatie-professionals.

Ik woon in Utrecht met mijn echtgenote Liesbeth van Batenburg. Samen hebben we twee studerende kinderen die nu op kamers wonen.

Ik houd van (live) muziek, films en reizen. Zo vaak als ik kan ben ik in Italië, waar we een tweede huis hebben en geniet ik daar van de wijn en de Piemontese keuken.

Op LinkedIn schrijf ik op persoonlijke titel een blog over mijn ziekteproces, mijn ervaringen met het Wmo-loket van de gemeente, de verzekeraars en toegang tot medicijnen voor mensen met ALS. Actief worden in de patiëntenadviesraad van de ALS patiëntenvereniging is van daaruit een logische stap voor mij. Behalve met de toegang tot medicijnen wil ik me graag bezighouden met de communicatie van de patiëntenvereniging.