Piet Vromans

17 januari 2022

Bestuurslid met portefeuille financiële zaken

Op 1 januari 2022 ben ik vanuit de PAR toegetreden tot het bestuur van de ALS patiëntenvereniging.

Mijn naam is Piet Vromans (1962), getrouwd en al decennialang woonachtig in België.

Na beginnende klachten van een enigszins slepend rechterbeen kreeg ik na een serie onderzoeken in 2013 de diagnose PLS, a life-changing event, om het maar zacht uit te drukken.

Tot dat moment was ik een fanatiek en actief beoefenaar van verschillende takken van sport met o.a. mountainbiken, voetballen, squashen wekelijks op het programma.

Als vrij snel was sporten nauwelijks of niet meer mogelijk en ging ik op zoek naar andere vormen van bezigheid om toch nog enigszins in beweging te blijven, omdat dat essentieel is voor een zo gezond mogelijk lichaam en geest. Alles in het leven is relatief: tijd en gezondheid dus ook!

Diverse financiële en bedrijfseconomische opleidingen heb ik succesvol afgerond met als kroon op mijn studies het behalen van mijn MBA in 2005.

Tijdens mijn arbeidzame leven was ik voornamelijk actief als financieel manager bij diverse grote Amerikaanse bedrijven in de medische industrie, kortom: work hard, play hard.

Met die achtergrond, ervaring en netwerk begon ik me na mijn diagnose te verdiepen in het zoeken naar oplossingen voor mijn aandoening.

ALS patiëntenvereniging

Samen zoeken gaat beter en daarom was ik met een onderbreking van enkele jaren vanaf het prille begin van onze patiëntenvereniging  in 2015 al lid van de PAR en zet ik me nu breder in als bestuurslid.

Daarbij wil ik de focus leggen op het zoeken naar en vinden van kansrijke behandelingen in binnen- én vooral buitenland en op dat gebied wordt een belangrijke succesfactor gevormd door (internationale) samenwerking in de meest ruime zin van het woord.

We willen allemaal zolang mogelijk meereizen op dit ruimteschip aarde en ik zal er alles aan doen om dat te bewerkstelligen!