X

Angelique van der Lit-van Veldhuizen

6 januari 2021

PAR-lid

Mijn naam is Angélique van der Lit-van Veldhuizen (1969) en ben getrouwd met Gerard. Samen zijn wij zeer trotse ouders van Isa en Sten.

In februari 2018 heb ik de diagnose ALS gekregen. Dat hakt erin. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je gezin, familie, vrienden en collega’s.

Ik werkte met heel veel plezier als teammanager klantcontactcentrum voor de gemeenten Woerden en Oudewater. Sinds half 2019 werkte ik als adviseur dienstverlening voor dezelfde organisatie maar dan minder uren. Sinds december 2020 ben ik volledig afgekeurd. In 2020 heb ik samen met een collega een boek samengesteld over een beter leven met een chronisch progressieve ziekte.

Mijn hobby’s zijn reizen, genieten van het leven en lekker eten. Ook help ik graag (nieuwe) patiënten door informatie te geven over bijvoorbeeld aanvraag Wmo, pgb, enzovoort.

ALS patiëntenvereniging
Als PAR-lid denk ik samen met het bestuur na over strategische thema’s rondom verbetering en vernieuwing van zorg. Ook wetenschappelijk onderzoek spreekt me enorm aan. Ik praat/denk/beslis graag mee en heb dit ook jaren gedaan in de medezeggenschapsraden op de scholen van mijn kinderen. Namens APV zit ik in de patiëntenraad van European Organization for Professionals and Patients with ALS (EUpALS) en van de wereldwijde International Alliance of ALS/MND Associations.

Ik ben door de diagnose strijdlustig geworden om meer en sneller duidelijkheid te krijgen over oorzaak en genezing of stoppen van achteruitgang van ALS. Een sprankeltje hoop kunnen bieden aan een patiënt is waar het mij om te doen is.

Tip van Angélique
Probeer ondanks je diagnose en achteruitgang te genieten van het leven. Denk goed na waar je energie van krijgt en in wil steken. Wat te veel energie kost en te weinig oplevert, laat dat tijdig los. Vier het leven!