X

Behandeling

Over heel de wereld zijn de ALS centra, de farmaceutische en de biotechnologie industrie actief om een behandeling van ALS, PLS en PSMA te ontwikkelen. Met onderzoek naar de oorzaak van deze ziekten en met het uittesten van medicijnen moeten leiden tot een effectieve behandeling voor mensen met ALS, PLS en PSMA . Hiernaast is onderzoek naar symptoombehandeling ook belangrijk.

Riluzol

Riluzol (merknaam Rilutek) is op dit moment het enige wetenschappelijk bewezen medicijn wat het verloop van de ziektes ALS en PSMA kan beïnvloeden. Patiënten die riluzol gebruiken hebben een gemiddeld drie maanden langere levensverwachting dan patiënten die dit niet gebruiken. Het is niet bekend welke patiënten de meeste baat bij riluzol zullen hebben. Het ALS Centrum adviseert zo spoedig mogelijk na de diagnose te starten met riluzol en het te blijven innemen gedurende het verloop van de ziekte. Uit onderzoek blijkt dat patiënten die in een vroege fase van de ziekte met riluzol starten ook langer in die vroege fase blijven.

ALS Centrum

Het ALS Centrum doet vooruitstrevend onderzoek naar oorzaak, diagnostiek, behandeling met (nieuwe) medicijnen, symptoombehandeling en zorg voor mensen met ALS, PLS en PSMA. Bij het ALS Centrum lopen meerdere geneesmiddelenstudies. Veel van hun onderzoek vindt plaats in grote internationale samenwerkingsverbanden. Door een intensieve samenwerking met ALS-centra in andere landen kunnen grotere studies worden uitgevoerd, die leiden tot meer betrouwbare resultaten. Zie lopend medicijnonderzoek bij het ALS Centrum.

Schrijf je vandaag nog in voor een medicijnonderzoek en draag jouw steentje bij aan een behandeling van ALS, PLS en PSMA.

Symptoombehandeling

Via de website van het ALS Centrum zijn de behandelingen van veel klachten te vinden.


Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid