X

Eus van Leeuwen

2 februari 2021

PAR-lid

Graag stel ik me voor: Eus van Leeuwen (1961), getrouwd met Caro en samen hebben we een volwassen zoon en dochter. We wonen sinds 2020 in Lisse in een appartement, vlak bij de Keukenhof.

Bij Caro is in 2020 ALS vastgesteld. Helaas een diagnose met een slecht perspectief! Door mijn jarenlange ervaring in de medische industrie was ik direct geïnteresseerd in wat er aan onderzoek loopt naar nieuwe behandelmogelijkheden. Snel werd mij duidelijk dat, hoewel er wel studies met nieuwe behandelingen lopen, deze op dit moment vooral een (beperkte) verlenging van de levensverwachting nastreven. Meer niet. Er is op dit gebied dus nog veel werk te doen!

Na 10 jaar werken in de verpleging ben ik overgestapt naar de zgn. health care industrie. Eerst heb ik 15 jaar ervaring opgedaan in de pharma-branche (marketing en management posities). Daarna ben ik via overgestapt naar medical devices, waar ik bij verschillende bedrijven internationale marketingposities heb vervuld. Ik heb voor mijn werk me altijd in klinische studies en publicaties moeten verdiepen en hier ook steeds bijzondere belangstelling voor gehad. Dit geldt ook voor het nadenken over het ontwerp van nieuwe klinische studies, inclusief zaken als inclusiecriteria, studie-eindpunten, etc.

Toen ik de vacature voor bestuurslid ‘Cure’ bij het APC zag, was ik direct geïnteresseerd. Ik hoop samen met het bestuur, andere leden en andere partijen in het veld een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkelingen in de behandeling van ALS/PLS/PSMA, om het toekomstperspectief voor patiënten en hun naasten te verbeteren.

Ondertussen proberen Caro en ik te genieten van mooie momenten. Als het weer even meezit gaan we naar buiten, en we proberen veel tijd door te brengen met familie en vrienden. Elke mooi ervaring is er weer een!