Karin de Jager

19 februari 2021

APC contactteam

Mijn naam is Karin de Jager en samen met mijn man woon ik in Friesland. Wij hebben een dochter en een zoon, onze dochter woont in Noord-Holland en onze zoon in Willemstad op Curaçao.

Ik ben verpleegkundige en werk als zelfstandige. In 2010 ben ik als zzp-er begonnen. Sindsdien heb ik ALS-patiënten verzorgd soms afgewisseld met thuiszorg. De zorg voor ALS-patiënten is bijzondere zorg. Zorgen dat de patiënt zo lang mogelijk het leven kan leiden dat hij/zij wil, begeleiding partner/kinderen, vooruit kijken en daarop participeren.

Naast de zorg aan bed heb ik diverse andere dingen gedaan die vaak een connectie hadden met ALS. Via de Stichting ALS Nederland heb ik geholpen tijdens vakanties voor ALS patiënten en hun partner. Toen zij daarmee zijn gestopt, heb ik samen met twee anderen verschillende keren een vakantieweek georganiseerd. Ik ben mee geweest naar Frankrijk om zorg tijdens de Tour du ALS te geven en te regelen.

Om nu deel uit te maken van het APV contactteam is een mooie uitdaging en zo hoop ik jullie te kunnen (onder)steunen en ervaring te delen.

Ik ben bereikbaar via de mail: karin@alspatientenvereniging.nl voor vragen m.b.t. zorg en alles wat bij de zorg komt kijken.