X

Paula Pietersen – Teunisse

28 februari 2020

Voorzitter

Mijn naam is Paula Pietersen-Teunisse, getrouwd, moeder van een tweeling en trotse oma van vier kleinkinderen.

Gestart in het onderwijs en daarnaast 31 jaar actief geweest bij de Zonnebloem. Via ziekenbezoek, plaatselijk bestuur, nationale vergadering in het landelijk bestuur terechtgekomen. Mijn portefeuille bezoekwerk hield o.a. in het organiseren van trainingen voor bezoekvrijwilligers, meedraaien met vakantieweken en het geven van lezingen over allerlei facetten van ‘leven met een niet-vanzelfsprekende gezondheid’.

Een organisatie als de Zonnebloem kan niet functioneren zonder te weten wat haar gasten nodig hebben. Contact met de vrijwilligers in de afdelingen is de basis voor succes. Het reizen door het land en het ontmoeten van gasten en vrijwilligers heb ik altijd met veel plezier gedaan.

Na een studie stervensbegeleiding ben ik 15 jaar geleden als zorgvrijwilliger gaan werken in het high-care hospice Kajan. Hier heb ik geleerd hoe belangrijk, ogenschijnlijk kleine dingen kunnen zijn en hoe bijzonder het is om mensen te ontmoeten ‘zoals ze zijn’. Zo mocht ik mensen begeleiden met verschillende ziekten waaronder ALS.

Daarnaast was ik voorzitter van de centrale cliëntenraad bij Vivium Zorggroep (Zorgspecialist in Gooi- en Vechtstreek en Amsterdam-Zuid voor Zorgeloos wonen/Zorg aan Huis, Psychogeriatrie en Geriatrische Revalidatiezorg, 14 locaties).  Een uitdaging om met zoveel verschillende cliënten en hun vertegenwoordigers in gesprek te blijven met locatiemanagers, klantgroep-directeuren, Raad van Bestuur en Raad van Toezicht om de meest optimale kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren.

Vanaf 2020 was ik vice-voorzitter en vanaf 1 november 2022 voorzitter van de ALS patiëntenvereniging APV. De patiëntenvereniging voor en door ALS, PSMA en PLS patiënten waar ‘samen’ de basis is van alle activiteiten, ieder binnen zijn of haar mogelijkheden. Ik geloof in de kracht van samenwerking met interne en externe relaties.