Paula Pietersen

28 februari 2020

Vicevoorzitter

Mijn naam is Paula Pietersen-Teunisse, 68 jaar, getrouwd met Peter, moeder van Menno en Kirsten en trotse oma van Fenna, Oliver, Laurens en Valerie.

Ik ben als onderwijzeres gestart en ben daarnaast 31 jaar bij de Zonnebloem als vrijwilliger actief geweest. Via ziekenbezoek, plaatselijk bestuur, nationale vergadering in het landelijk bestuur terechtgekomen. Mijn portefeuille bezoekwerk hield o.a. in het organiseren van trainingen voor bezoekvrijwilligers, meedraaien met vakantieweken en het geven van lezingen over allerlei facetten van ‘leven met een niet-vanzelfsprekende gezondheid’.

Een organisatie als de Zonnebloem kan niet functioneren zonder te weten wat haar gasten nodig hebben. Contact met de vrijwilligers in de afdelingen is de basis voor succes. Het reizen door het land en het ontmoeten van gasten en vrijwilligers heb ik altijd met veel plezier gedaan.

Na een studie stervensbegeleiding ben ik 15 jaar geleden als zorgvrijwilliger gaan werken in het high-care hospice Kajan. Hier heb ik geleerd hoe belangrijk, ogenschijnlijk kleine dingen kunnen zijn en hoe bijzonder het is om mensen te ontmoeten ‘zoals ze zijn’.

Via Topsport for Life heb ik een aantal jaar mensen begeleid met verschillende ziekten waaronder mensen met ALS.

De laatste 10 jaar ben ik actief bij Vivium Zorggroep (Thuiszorg en Geriatrische Revalidatiezorg Naarderheem, 14 locaties) als voorzitter van de centrale cliëntenraad, klantgroepen Psycho-geriatrie en Ouderen Algemeen. Een uitdaging om met zoveel verschillende cliënten en hun vertegenwoordigers in gesprek te blijven met locatiemanagers, klantgroep-directeuren, Raad van Bestuur en Raad van Toezicht om de meest optimale kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren.

En nu komt de ALS patiëntenvereniging op mijn pad. Ik hoop een deel bij te kunnen dragen aan een organisatie waar ‘samen’ de basis lijkt van alle activiteiten, ieder binnen zijn of haar mogelijkheden. Kracht door samenwerking, dat spreekt mij aan.

Wat ga ik doen? Eerst zoveel mogelijk aanwezig zijn, kennismaken maar vooral luisteren naar wat er leeft.  Mijn motto is: je hebt niet voor niets 2 oren en maar 1 mond.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid