X

Peter Beukema

3 april 2022

APV contactteam

 

 

Mijn naam is Peter Beukema. Sinds medio 2021 maak ik deel uit van het contactteam. Ik ben al een paar jaar met pensioen en woonachtig in Oostvoorne (Zuid-Holland).

In 2012 kreeg mijn vrouw de diagnose bulbaire ALS; daarna heb ik 10 jaar voor haar gezorgd, zodat zij thuis kon blijven wonen.

De ervaring die ik heb opgedaan met de ziekte ALS, wil ik graag delen met patiënten en hun naasten, vooral op het terrein van ‘omgaan met de ziekte’.

 

 

  • Omdat ik gemerkt heb dat de partner/naaste van de ALS-patiënt heel vaak de praktische en emotionele spil is in het zorg netwerk.
  • Omdat de partner/naaste vaak zoekende is naar een goeie manier van hulpverlening, aanschaf van hulpmiddelen, regelen van medische ondersteuning, balans houden etc. etc.
  • Omdat de partner/naaste vaak onvervangbaar is in die rol.
  • Omdat je vaak hoort dat de partner/naaste overbelast raakt door alle zorgtaken.

Daarom wil ik mij extra inzetten voor de belangen van zowel de ALS-patiënt als ook van de partner of naaste. Mocht je vragen hebben op dat gebied, en heb je het idee dat ik iets voor je kan betekenen, dan kunt je contact met mij persoonlijk opnemen, samen ben je tenslotte sterker dan alleen.

Je kunt mij bereiken via e-mail: peter@alspatientenvereniging.nl of via whatsapp 06-11644100.