X

Peter Beukema

3 april 2022

APV contactteam

Mijn naam is Peter Beukema. Ik ben geboren in 1953 en sinds 1992 woon ik met mijn gezin in het mooie, rustige kustdorp Oostvoorne, gelegen op het Zuid-Hollandse eiland Voorne-Putten.

In het corona-jaar 2020 ben ik gestopt met werken. Vanaf dat moment zorg ik vrijwel onafgebroken voor mijn vrouw. Zij kreeg in 2012, na een jaar onderzoek, de diagnose: bulbaire ALS. Nu heeft ze bij vrijwel alle dagelijkse handelingen hulp nodig. Ze heeft dagelijks thuiszorg en gebruikt een breed scala aan hulpmiddelen om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven en thuis te kunnen blijven wonen. Zo hebben we sinds 2015 een 2-persoons WMO zorgunit in de tuin.

In het voorjaar van 2021 ben ik gevraagd lid te worden van het APC contactteam. APC staat vooral voor samenwerken en verbinden, dat spreekt mij aan. Vanuit het contactteam wil ik graag opkomen voor de belangen van ALS patiënten en hun naasten, vooral op het terrein van “omgaan met de ziekte”. In de jaren die ik samen met mijn vrouw al achter de rug heb met deze ziekte, heb ik met veel ALS gerelateerde zaken te maken gehad, en nog steeds natuurlijk; die ervaring wil ik graag delen.

  • Omdat ik gemerkt heb dat de partner/naaste van de ALS patiënt heel vaak de praktische en emotionele spil is in het zorg netwerk
  • Omdat de partner/naaste vaak zoekende is naar een goeie manier van hulpverlening, hulpmiddelen aanschaffen, medische ondersteuning regelen, balans houden etc. etc
  • Omdat de partner/naaste vaak onvervangbaar is in die rol
  • Omdat je vaak hoort dat de partner overbelast raakt door alle zorgtaken

Daarom wil ik mij extra inzetten voor de belangen van zowel de ALS patiënt als ook van de partner of naaste. Mocht je vragen hebben op dat gebied, en heb je het idee dat ik iets voor je kan betekenen, dan kun je contact met mij persoonlijk opnemen, samen ben je tenslotte sterker dan alleen.

Je kunt mij bereiken via e-mail:  peter@alspatientenvereniging.nl of via WhatsApp 06-11644100.