X

Wim van Minkelen

11 oktober 2023

Aspirant algemeen bestuurslid

Mijn naam is Wim van Minkelen, 66 jaar en alleenstaand, heb 2 kinderen, een dochter en een zoon beide woonachtig in Rotterdam en ik woon in het mooie dorp Westervoort, wat tegen Arnhem aan ligt.

Mijn diagnose ALS heb ik ontvangen in oktober 2022, na al eerder niet te plaatsen klachten zeker al wel 1.5 jaar daarvoor. De diagnose is bij mij ingeslagen als een bom, zoals herkenbaar zal zijn.

Na een tijd van verwerken en het bijwonen van de Patienten- en Naastendag november 2022 in Bunnik met verschillende seminars, ben ik diep in wat met ALS samenhangt gedoken. Vervolgens had ik een fijn gesprek thuis met Juliette Arts, o.a. over meedoen/aanwezig zijn bij de Tour du ALS en mij in te zetten voor de patiëntenvereniging.

Bestuurslid:
Na een lotgenotenbijeenkomst te hebben bijgewoond over hoe om te gaan met ALS en met de problemen in het totale proces van onze ziekte, was ik nog meer overtuigd mijzelf in te willen zetten. Ik heb de vereniging gemaild en dit heeft geleid tot een mooi gesprek met onze voorzitter en secretaris met als uitkomst dat ik aspirant algemeen bestuurslid ben.

Wat kan ik doen en betekenen met mijn achtergrond als zelfstandig ondernemer in de optiekwereld zolang ik nog geen verregaande achteruitgang bespeur, is voor mij belangrijk en ik wil de mij nog gegeven tijd nuttig invullen.

Ik hoop dat ik een goede bijdrage kan geven en spreek de hoop uit dat ik dit nog lang kan en mag mogen doen.