X

Adri Vos

5 december 2022

Penningmeester

Mijn naam is Adri Vos. Ik ben geboren in Amersfoort in 1955 en ben getrouwd met Nelleke. Sinds mijn studie wonen we in Rotterdam en hebben drie dochters.

Na mijn studie Economie en Postdoctoraal Accountancy aan de Erasmus Universiteit heb ik gewerkt bij Deloitte Accountants, bij De Nederlandse Spoorwegen en bij DSM. Daarna was ik 12 jaar Financieel Directeur bij een grote Canadese Oliemaatschappij.

De laatste 5 jaar heb ik gewerkt bij uniQure NV, een biofarmaceutisch bedrijf gespecialiseerd in gentechnologie, gevestigd in Amsterdam en Boston en genoteerd aan de Nasdaq. Dit bedrijf doet research naar medicijnen tegen – onder andere- Hemofilie, Huntington en ALS.

Mijn hobby’s zijn lezen, hardlopen en sinds kort heb ik weer tijd voor mijn oude gitaar.

Ik ben zelf geen ALS ervaringsdeskundige, maar ik kan mij -denk ik- een goede voorstelling maken van de enorme uitdagingen waar ALS patiënten en hun naasten mee te maken hebben. Nu ik recent ben gestopt met werken hoop ik een zinvolle bijdrage te kunnen leveren aan het bereiken van het doel van de vereniging: het leveren van goede zorg bij en het vinden van een medicijn tegen ALS, PSMA en PLS.

In november 2022 ben ik daarom toegetreden tot het bestuur van de ALS patiëntenvereniging als “algemeen bestuurslid” met onder andere als speciale aandachtsgebieden Financiën en Juridische zaken.