X

Bernard Muller

19 juli 2019

Erelid

Na een afgebroken studie economie en rechten richtte Bernard Muller (1968) diverse bedrijven op. Soms verdiende hij miljoenen, op andere momenten verloor hij alles. Bernard werd bekend door zijn olie- en servicebedrijf Burando in de Rotterdamse haven. Voor zijn innovatieve aanpak van het ‘one stop shop’ concept voor schepen ontving hij in 2013 het Boeganker van de Haven van Rotterdam.

In 2010 kreeg Bernard de ziekte ALS. In het begin verborg hij zijn ziekte. Tot hij zijn ondernemerstalent begon in te zetten om ALS de wereld uit te helpen. Hij vond in Robbert Jan Stuit net zo’n gepassioneerde ondernemer en samen initieerden ze het wereldwijde genetische research project MinE en richtten het biotech bedrijf Treeway op om een medicijn en behandeling te vinden voor ALS. Hierin werkt hij samen met internationaal vermaarde onderzoekers, artsen, patiënten en geldfondsen.

Bernard gaf vele interviews, ook op tv, en droeg daarmee bij dat de ziekte ALS bekend werd.

Robbert Jan Stuit en Bernard Muller hebben de Prize4Live award gewonnen voor hun bijdragen aan de therapie-ontwikkeling voor ALS. De prijs is bedoeld voor mensen met ALS, die met een ondernemende instelling een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het ALS-onderzoek.

Op de Algemene Leden Vergadering 1 mei 2019 is Bernard Muller tot erelid benoemd.