X

Henk Lunsing

27 mei 2022

APV contactteam

Even mij voorstellen. Ik ben Henk Lunsing, geboren in Gees een dorpje bij Oosterhesselen in Drenthe op 25 januari 1966. Ik ben nu dus 56 jaar jong. Ik heb sinds februari 2011 de diagnose PLS maar vanaf 2007 al in de medische molen met klachten.

Ik woon nu in een mooie nieuwe aangepaste woning, ook wel levensloopwoning, sinds 2018 samen, met mijn vrouw Truus en onze zoon Marijn. Ik ben een positief ingesteld persoon. Vorig jaar ben ik door Conny van der Meijden gevraagd voor het APC contactteam als contactpersoon voor vragen over PLS/PSMA. Dit leek mij een hele mooie uitdaging en heb gelijk geantwoord met ja. Je kunt me bereiken op 06 134 584 76 of per mail h.lunsing@kpnmail.nl.

Ik heb al 5 keer meegedaan aan Tour du ALS. Het eerste jaar deed ik mee op een driewieler ligfiets in 2013. Marieke Bakker deed toen ook mee en vele andere patiënten. In 2014 heb ik het nog eens geprobeerd met de driewieler ligfiets. Daarna heb ik in 2015, 2016 en 2021 nog een keer meegedaan op een Hase Pino.

Ik ben werkzaam geweest als automonteur, als operator bij de Phillips bij de koffiezetters en uiteindelijk als spuitgieter van kunststof onderdelen voor scheerapparaten en later als spuitgieter bij een dakgotenfabriek.

Ik ben handig met het onderhoud van computers en fietsen. Verder mag ik graag vissen, fietsen op mijn driewieler ligfiets en binnenkort krijg ik van de gemeente ook een voorzet handbike met ondersteuning.