X

Matthijs Veenema

19 juli 2019

Erelid

Matthijs Veenema (1982) studeerde strafrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en volgde een uitbreiding op zijn master in Sydney, Australië. Gedurende 10 jaar werkte Matthijs bij een IT-multinational in diverse (project-)management juridische rollen (met name fusies en overnames en later business conduct), alvorens hij de overstap maakte naar de chemische industrie.

Als vriend van Robbert Jan Stuit wilde Matthijs wat betekenen en werd vanaf 2015 tot en met september 2018 de eerste voorzitter van ALS Patients Connected. Samen met Jan Kramer is Matthijs gaan bouwen aan de patiëntenvereniging. Mede door zijn transparante en opbouwende insteek, en heldere en eerlijke maar onverbloemde communicatie is APC uitgegroeid tot een volwaardige patiëntenvereniging. Jan Kramer en Matthijs functioneerden als een ideaal tandem.

Van oktober 2018 tot mei 2019 was Matthijs, op eigen verzoek, vicevoorzitter van ALS Patients Connected. Matthijs zette zich met hart en ziel in naast zijn drukke baan als jurist of directeur global business conduct en gezin met drie jonge kinderen.

Op 1 mei 2019, bij zijn afscheid als vicevoorzitter, werd Matthijs Veenema in de Algemene Leden Vergadering tot erelid benoemd.