X

ALS Thuismeten & Coachen

13 maart 2020

APC in stuurgroep ALS Thuismeten & Coachen

De app ALS Thuismeten & Coachen is een initiatief van het ALS Centrum, het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht (KCR Utrecht) en patiëntenvereniging ALS Patients Connected.


Monitoring op afstand
De app maakt monitoring op afstand en zorg op maat mogelijk.  Consulten op afstand, alléén een afspraak in het ziekenhuis of zorgcentrum als het echt nodig is en de mogelijkheid om laagdrempelig vragen te stellen op het moment dat het een patiënt uitkomt. “Via de app vragen de behandelend zorgverleners elke dag hoe het gaat, patiënten vullen wekelijks hun gewicht in en elke vier weken een vragenlijst over belangrijke functies als praten, slikken, lopen en ademen”, aldus Anita Beelen, senior onderzoeker neuromusculaire ziekten bij het KCR Utrecht.

Met deze app kunnen ALS-, PLS- en PSMA-patiënten:

  • Elk moment van de dag vragen stellen aan de behandelend zorgverlener, ook ‘s’ avonds!
  • Direct advies op maat ontvangen;
  • Snel een afspraak maken bij de juiste zorgverlener;
  • Hun dagelijkse routine bijhouden in de vorm van een dagboek.

Angelique, ALS-patiënte sinds begin 2019, geeft aan dat ze het erg fijn vindt dat de app haar de regie over haar eigen behandelproces geeft.

Momenteel gebruiken bijna 70 patiënten die onder behandeling zijn bij het ALS-behandelteam Utrecht de app Thuismeten & Coachen naar volle tevredenheid. De app is te gebruiken op de mobiele telefoon en tablet en inmiddels ook op de PC met oogbesturing.

Het blad ICT-Health schreef er een mooi stuk over.
(klik voor een groter beeld)

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid