X

Belangrijke informatie over lancering van nieuwe campagne Stichting ALS Nederland

25 februari 2021

Zoals misschien bekend, maakte de campagne ‘Ik ben inmiddels overleden’ tien jaar geleden veel los. Negen mensen met ALS werden – met goedkeuring van hun familie – gefotografeerd en gefilmd. Zij hadden 1 doel: ‘ALS op de kaart, ALS van de kaart’. Op de kaart is dankzij deze dappere mensen zeker gelukt. Om ALS, PSMA en PLS ván de kaart te krijgen, start Stichting ALS Nederland een nieuwe spraakmakende campagne.

Gelukkig zijn er hoopvolle ontwikkelingen in de zoektocht naar de oorzaak en behandeling van ALS, PSMA en PLS. ALS wordt steeds beter begrepen en een oplossing komt hiermee steeds dichterbij. De nieuwe campagne dient om donaties voor deze hoognodige onderzoeken op te halen.

Nieuwe campagne: ‘Geen tijd te verliezen’
Stichting ALS Nederland lanceert dinsdag 2 maart een nieuwe campagne: ‘Geen tijd te verliezen.’ In deze campagne vertellen zeven moedige nabestaanden over de impact van de ziekte en het verlies van hun geliefde ouder, kind, partner, broer of grootvader. Als partner van Stichting ALS Nederland zijn wij trots op deze nieuwe campagne, maar vooral op de mensen die hun aangrijpende verhaal wilden delen.

Indringende filmpjes

We vinden de campagne aangrijpend, maar we staan volledig achter deze campagne want het hebben van ALS, PSMA of PLS is nog heftiger dan de campagne en er moet zo snel mogelijk een einde aan komen!

Via deze link geven wij je alvast een kijkje achter de schermen bij het tot stand komen van de campagne.

We willen je vragen deze informatie nog NIET te delen tot dinsdag 2 maart 9.00 uur, wanneer de campagne officieel wordt gelanceerd.

Onderzoek is afhankelijk van donaties
Ook nu hopen we dat deze nieuwe campagne veel gratis aandacht in de media krijgt én dat er nieuwe donaties geworven worden. Dit blijft hard nodig, omdat onderzoek naar de oplossing en behandeling van ALS afhankelijk is van donaties. En, zolang er nog geen medicijn is, we kunnen bijdragen aan kwaliteit van zorg en leven.

Heb je vragen of wil je iets delen?
Omdat deze campagne heftig is en jou persoonlijk misschien raakt, stuurt APC deze vooraankondiging. Roept deze nieuwe campagne vragen op, of wil je jouw verhaal met ons delen? Neem dan gerust contact met ons op via info@alspatientsconnected.com.

Ook weten we dat mensen troost en kracht halen uit het delen van ervaringen in de besloten Facebookgroep voor lotgenoten en nabestaanden van mensen met ALS/PSMA/PLS. Je kunt je hiervoor aanmelden via: 
Nabestaanden ALS patiënten en Lotgenoten ALS/PSMA/PLS. Ook op het ALS Patiënten Forum kan je met lotgenoten uitwisselen.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid