X

Boek ‘Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte’

5 juni 2020

Gids voor zieken, naasten en professionals

Je staat midden in het leven en opeens krijg je te maken met een chronische ziekte. Hoe ga je daarmee om, als patiënt en als naaste? In augustus 2020 verschijnt hierover een bundel waaraan 100 professionals en ervaringsdeskundigen uit Nederland en Vlaanderen hebben meegewerkt. Deze bundel heeft als doel hoop, troost en perspectief te bieden en bevat daarnaast veel praktische handvatten voor een waardevol leven.

Naast een kennismaking met ziektes als Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), Dementie, Kanker, ziekte van Lyme, Multiple Sclerose (MS), ziekte van Parkinson, Reuma en Spierziekten komen alle kanten van een chronische ziekte aan de orde: werk, relaties, gezin, emoties en financiën.

Voor wie schreven wij dit boek?

  • Voor patiënten en zieken: herkenning in persoonlijke verhalen. Je moet verder, maar hoe?
  • Voor familie en vrienden: begrip en handvatten. Hoe kun je een chronisch zieke steunen?
  • Voor collega’s: inzicht in de grenzen aan het functioneren. Wat kun je verwachten van je collega?
  • Voor professionals: kennis over de persoonlijke ervaring van een patiënt/ kant van een ziekte. Hoe bied je de meest passende zorg?

Redactie
De redactie werd gevormd door Peter van den Berg en Angélique van der Lit. Peter hoorde op zijn 39ste dat hij Parkinson heeft en Angélique heeft vanaf haar 48ste ALS. Als collega’s hadden zij mooie gesprekken over hoe zij met hun ziekte omgingen. Ze deelden hun verdriet, de weg naar acceptatie, de omgang met hun naasten en hun manier om naar de toekomst te kijken en namen het initiatief een bundel samen te stellen. 

Voorverkoop
Het boek ligt vanaf medio augustus 2020 voor € 34,95 in de schappen van de boekhandel. Wanneer u vóór 16 juni 2020 besteld dan gaat € 2,50 per verkochte bundel (geldt alleen voor bezorging in Nederland) naar Stichting ALS. De bundel wordt dan, zonder verrekening van de portokosten, bij u bezorgd. Een bestelling kunt u doorgeven via petervandenberg@leg-uit.nl

Meer informatie, zoals interviews met redactie en een inkijkexemplaar: Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte

Bekijk ook hun Facebook pagina.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid