X

Paneldiscussies Brain-Computer Interfaces

24 december 2020

Het Neuroabilities programma van G3ict (een wereldwijd initiatief dat zich sterk maakt voor de rechten van mensen met een beperking in de digitale wereld) organiseert op 5 januari een panel discussie over ALS, Brain-Computer Interfaces en kwaliteit van leven. Meer informatie vind je op de website van NeuroAbilities.

Uit het UMC Utrecht doen Michael Gaytant (Centrum voor Thuisbeademing), Ghislaine van Thiel (ethiek) en Mariska van Steensel (Assistent Professor) mee.

Op het gebied van Brain-Computer Interfaces (BCI’s) ontwikkelen onderzoekers implanteerbare apparaten waarmee mensen hun hersensignalen kunnen gebruiken om computers en communicatiesoftware te besturen. Nu het BCI-veld volwassen wordt en de eerste demonstraties van succesvol thuisgebruik van BCI’s voor communicatie verschijnen, worden BCI’s beschouwd als veelbelovende hulpmiddelen om de communicatiemogelijkheden van mensen met ALS, PLS of PSMA te behouden of te verbeteren, vooral voor degenen die (bijna) alle spiercontrole hebben verloren en daarom niet in staat zijn om de standaard hulpmiddelen, zoals oogbesturingsapparaten, betrouwbaar te beheersen.

Aanmelden
De panel discussie zal plaatsvinden via Zoom op 5 januari en begint om 18.00 uur NL tijd. Deelnemen is gratis, aanmelden is verplicht. Na aanmelding ontvang je de benodigde zoomlink.

De gehele sessie zal in het Engels plaatsvinden en wordt in real-time voorzien van Engelse ondertiteling.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid