X

Compensatie van energiekosten

23 maart 2023

Vrijwel iedereen wordt geconfronteerd met een toename in de energiekosten. Mensen die afhankelijk zijn van medische apparatuur en/of hulpmiddelen worden vaak nog harder getroffen door deze kostenstijgingen. Ontdek in dit artikel wat de opties zijn om financiële steun te krijgen voor deze extra kosten.

Veel mensen die lijden aan een spierziekte maken gebruik van mechanische beademing of zijn afhankelijk van essentiële elektrische hulpmiddelen. Als je apparatuur hebt die elektriciteit verbruikt of als je door je aandoening niet in staat bent om de verwarming lager te zetten, kan je energierekening hoog oplopen

Hoewel het landelijk energieplafond bij veel mensen bekend is, zijn er nog andere opties beschikbaar, zoals steun van je zorgverzekeraar of gemeente.

Ieder(in) heeft de diverse maatregelen ter compensatie van energiekosten handig op een rijtje gezet. Lees er hier meer over.

Een speciale vermelding verdient het Tijdelijk Noodfonds Energie, dat half februari van start is gegaan. Dit fonds biedt financiële ondersteuning aan huishoudens met een hoog energieverbruik en een inkomen tot maximaal 200% van het sociaal minimum.

Hier kunnen je checken of je in aanmerking komt voor compensatie.

Alle informatie én hoe je een aanvraag doet lees je op de op de website van de Rijksoverheid.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid