X

Deelnemers voor 2 studies gezocht

20 augustus 2021

Het ALS Centrum is 2 geneesmiddelstudies gestart en mensen met ALS kunnen zich hiervoor aanmelden.

MAGNET-studie

De MAGNET-studie is een innovatief klinisch platformonderzoek waarbij meerdere behandelingen voor ALS gelijktijdig worden onderzocht. Dit zorgt voor een snelle screening van potentiële nieuwe behandelingen en versnelt het proces om een geneesmiddel voor ALS te vinden. Daarnaast kan het ALS Centrum op elk moment nieuwe kandidaat-medicijnen toevoegen als studie-armen aan het platformonderzoek. Met deze aanpak zal het aantal mensen dat kan deelnemen drastisch verhoogd worden, terwijl  de belasting voor de patiënten wordt geminimaliseerd en de kans op het vinden van effectieve behandelingen wordt gemaximaliseerd.

Lithiumcarbonaat is het eerste, veelbelovende medicijn dat zal worden onderzocht in de MAGNET-studie. Van dit middel is eerder aangetoond dat het veilig is voor mensen met ALS. 

Bent je geïnteresseerd in deelname?

Je kunt op de website van TRICALS meer informatie vinden over de inclusiecriteria

Denali-studie

De Denali-studie is een onderzoek naar de veiligheid, de opname en effecten van onderzoeksmiddel DNL343 bij patiënten met ALS. In dit onderzoek wordt de effecten van een nieuw middel bedoeld voor de behandeling van ALS bestudeerd. Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en verdraagzaam het nieuwe middel is, welke effecten het middel heeft als het aan patiënten met ALS wordt gegeven en hoe het lichaam het middel opneemt en verwerkt.

Voor beide studies worden nog deelnemers gezocht.

Om aan te melden, kan je je  registreren in het TRICALS-register en vervolgens een e-mail sturen aan Tommy Bunte via info@tricals.org.

Meld je nu aan: https://www.tricals.org/nl/registreer-castor/

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid