X

Documentaire EAT YOUR CATFISH

14 november 2021

Een film van Noah Arjomand, Adam Isenberg en Senem Tüzen

Op zondag 21 november gaat op het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) de documentaire EAT YOUR CATFISH in première. De film is volledig gemaakt vanuit het oogpunt van de New Yorkse Kathryn, een vrouw die door ALS volledig verlamd is en alleen nog kan communiceren door middel van een spraakcomputer. Het is een gruwelijke situatie waar Kathryn zich even nuchter als scherp over uitlaat.

Door middel van een speciaal ontworpen camera die is bevestigd achter Kathryns rolstoel, bekijken we de wereld vanuit haar ogen bekijken. Uit meer dan negenhonderd uur aan opnames stelden Kathryns zoon Noah en zijn team een genadeloos eerlijk portret samen. ALS sloopt niet alleen spieren, het stelt ook Kathryns huwelijk zwaar op de proef. Haar man kan de zorg niet aan en ook de professionele hulpverleners hebben het zwaar. Maar hoe hulpeloos Kathryn ook is, haar kritische en humoristische geest blijft onafhankelijk.

“Zelden bood een film over ziekte zo’n onthullende blik op wat er naast het lichaam nog meer kapotgaat.” – De Volkskrant

Vertoningen:

Zondag 21 november, 20:15, Pathé Tuschinski (wereldpremière)

Dinsdag 23 november, 18:45, Pathé De Munt 13

Woensdag 24 november, 13:30, Pathé Tuschinski

Zondag 28 november, 12:45, Het Ketelhuis

Alle vertoningen zijn in aanwezigheid van het filmteam.

Tickets: https://www.idfa.nl/nl/film/a49f9d14-3422-40b8-aa1b-13e2533c0165/eat-your-catfish

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid