X

Documentaireserie VPRO de laatste kans

18 december 2021

Voor een nieuwe documentaireserie zijn de makers van Stuk en De Hokjesman op zoek naar mensen voor wie het leven in het teken staat van een cruciaal doel. Mensen die alles op alles moeten zetten, want het is nu of nooit. Het gaat om een serie waarin mensen gevolgd worden tijdens hun poging dit doel te bereiken, om zo een indringend beeld te schetsen van grote verlangens en menselijk doorzettingsvermogen. Nog één kans om alsnog succesvol te worden, één kans op de waarheid, één kans op het betuigen van je liefde.

Voor deze serie willen de makers onder meer het verhaal vertellen van iemand die nog één levensdoel heeft met obstakels die overwonnen moeten worden om dit doel te behalen. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een levenswerk af wil maken voor het niet meer kan. Of iemand die een speciale reis wil volbrengen waar ze al hun hele leven van dromen. Of de zoektocht naar berusting in een situatie, door iets op te biechten, recht te zetten of nog een keer proberen de waarheid boven tafel te halen. Maar het kan natuurlijk ook iets totaal anders zijn. Belangrijk is dat je alles op alles zet om jouw doel te behalen, dat je obstakels dient te overwinnen en dat er tijdsdruk is om het te bereiken.

De VPRO ziet zorgvuldigheid als één van haar grootste verantwoordelijkheden. Het gaat hen uitdrukkelijk niet om het ongepast dan wel onnodig exploiteren van iemands privéleven en emoties maar om een genuanceerd, psychologisch en poëtisch beeld te bieden van mensen. Ze hebben meer tijd dan gewoonlijk voor de totstandkoming van deze productie en ze investeren in duurzame en wederzijdse vertrouwensrelaties. Vanuit hun kant bewerkstelligen zij dat door de tijd te nemen, de afspraak te maken dat men alles mag zien voor uitzending en zij ook in die montagefase erop uit zijn om iets te maken dat je in alle opzichten recht doet en waar je trots op zult zijn. Hopelijk biedt dit de nodige rust en het vertrouwen in een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ben je iemand of ken je iemand die nog één kans heeft om een belangrijk doel te behalen en is het nu of nooit? De VPRO komt graag met jou in contact om je verhaal te horen en jou meer uit te leggen over de aard van de serie. Let op: ze zijn geïnteresseerd in je verhaal, maar helpen niet bij het behalen van het doel.

Voor meer informatie kan je vrijblijvend contact opnemen met Soraya of Nikkie via delaatstekans@vpro.nl

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid