X

Foto-tekst-boek ‘Zul je met mij’

17 april 2020

Gerdien Wolthaus Paauw haalt geld op voor foto-tekst-boek ‘Zul je met mij’

Een goede gezondheid en elkaar nabij kunnen zijn; als deze tijd één ding leert, is het wel hoe belangrijk dit voor ons is. Fotograaf Gerdien Wolthaus Paauw kiest er dan ook voor de geplande crowdfunding voor haar foto-essay ‘Zul je met mij’ te laten doorgaan. Want ziekte en verbondenheid zijn belangrijke thema’s in dit werk.

Twintig jaar nadat haar moeder stierf aan de dodelijke spier-zenuwziekte ALS, deed Gerdien wat ze tot dan toen niet durfde. Ze opende de doos met ‘levenstekens’ van haar moeder: briefjes die haar moeder schreef omdat ze niet meer kon praten. Ook zocht Gerdien mensen op die haar moeder goed hadden gekend.

Foto’s
De briefjes en deze contacten inspireerden haar tot prachtige, associatieve foto’s. De beelden vormen het hart van Zul je met mij. Ze zijn aangevuld met de inhoud van enkele briefjes en flarden van gesprekken.

Herkenning en troost
Zul je met mij… is het laatste wat Pieta Wolthaus-Paauw noteerde. Het foto-essay over liefdevol rouwen is veel meer dan Gerdiens persoonlijke zoektocht naar haar oorsprong. Zul je met mij is een boek over ziek zijn, over verlies, afscheid en verdriet, maar ook over liefde, familie, verbondenheid en… het leven. Dit foto-essay biedt herkenning en troost. Het nodigt uit elkaar te vinden.

Crowdfunding
De crowdfunding op voordekunst.nl loopt nog tot en met 30 april. Gerdien heeft het geld nodig om het boek te laten drukken. Voor diverse bedragen stelt Gerdien er iets bijzonders tegenover. Ze hoopt het foto-essay te kunnen lanceren op 21 juni, niet voor niets de langste dag van het jaar, waarop het licht sterker is dan de duisternis.

Vrij werk en in opdracht
Gerdien Wolthaus Paauw zei op haar 34e haar baan als projectmanager vaarwel en koos voor een leven als professioneel fotograaf. Ze fotografeert in opdracht voor bedrijven en organisaties. Daarnaast maakt ze vrij werk, zoals dit foto-essay ‘Zul je met mij.’

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid