X

Informatie over communicatiehulpmiddelen

20 september 2021

Wanneer door ALS of PLS de spieren die betrokken zijn bij praten aangedaan raken, wordt het lastiger om jezelf verstaanbaar te maken. De logopedist van het ALS-behandelteam informeert en ondersteunt bij spraakproblemen.

De logopedist informeert, adviseert en begeleidt de patiënt en zijn naaste omgeving in de veranderende taal en communicatie en kijkt ook naar communicatiehulpmiddelen die nodig zijn om de communicatie gaande te houden.

Wellicht wil jijzelf al lezen wat de diverse mogelijkheden zijn.

 Op de websitepagina Communicatiehulpmiddelen van het ALS Centrum staan al diverse oplossingen met en zonder handfunctie.

Ook bestaan er communicatie-oplossingen via de computer. Op de webpagina Computeraanpassingen staan ze genoemd.

Patiënten staan voor veel keuzes, welke hulpmiddelen aan te vragen en/of aan te schaffen. Maar het is best lastig en niet leuk om na te denken over wat je over een paar maanden of over een jaar niet meer kunt en welke hulpmiddelen je dan nodig hebt. Het ALS Centrum ontwikkelde daarom de website Thuis-Als-Thuis.nl, een virtueel huis met hulpmiddelen om mensen een betere indruk te geven van hoe een huis aangepast kan worden en welke impact hulpmiddelen hebben, ook communicatiehulpmiddelen.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid