X

Ingrijpendere hulpmiddelen

Na een periode van gebruikmaken van simpele eenvoudige hulpmiddelen zijn er helaas ingrijpendere hulpmiddelen nodig. Als je ziekte snel achteruit gaat, kan dit je overvallen. Bedenk dat je de hulpmiddelen met spoed moet aanvragen want het duurt enige weken tot 3 maanden voordat je ze hebt. Gaat de achteruitgang langzaam bij je dan groei je hier gelukkig vaak naartoe en betekent dat hulpmiddel vaak een herwonnen vrijheid.

Voorbeelden van hulpmiddelen in deze fase staan hieronder.
Elektrische rolstoel
Oogbesturing
Alarmering
Patiëntentillift, een actieve of een passieve of plafondlift
Zorgunit of verbouwing (zie Zorgunit of verbouwing )
Je houding in een rolstoel of trippelstoel is van belang voor pijn, wondjes en energie. Vraag hulp van een ZitAdviesTeam.

Ondersteunende communicatie 
ISAAC-NF is er voor mensen die niet of niet goed met hun eigen stem kunnen spreken; voor mensen met een communicatieve beperking. Al deze mensen hebben behoefte aan en recht op ondersteunde communicatie.
Informatie over je stem opnemen.
Communicatieoplossingen
 
SpeechTexter is een spraak-naar-tekst-app die is ontworpen om gebruikers te helpen gesproken woorden snel en gemakkelijk om te zetten in tekst. Het is een zeer nuttig hulpmiddel voor personen die wel kunnen spreken maar hun handen niet kunnen gebruiken om te typen.

Meer hulpmiddelen in Thuis als thuis

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid