X

munevo DRIVE

25 augustus 2021

De munevo DRIVE is een bril met zogenoemd ‘smartglass’ waarmee o.a. een elektrische rolstoel kan worden bediend.

De munevo DRIVE is ontwikkeld door een Duitse startup voor patiënten die door een beperkte handfunctie hun rolstoel op een alternatieve manier moet kunnen besturen. De munevo DRIVE betekent voor rolstoelgebruikers met een beperkte handfunctie een grote winst in vrijheid, zelfredzaamheid en daarmee ook levenskwaliteit. Peter Snoek, een van de eerste Nederlandse gebruikers van munevo DRIVE, is erg enthousiast: “Mijn handfunctie gaat met de dag achteruit. Op deze manier hoop ik nog een tijd redelijk zelfstandig te kunnen zijn.”

De mogelijkheden van de Smartglasses zijn talrijk. Zo kunnen gebruikers ook een robotarm bedienen, fotograferen, smart-home oplossingen aansturen en noodoproepen plaatsen. Het innovatieve systeem wordt al sinds 2019 vergoed in Duitsland en is sinds kort ook beschikbaar in Nederland. Of je zorgverzekeraar het vergoedt, moet je nagaan.

Onder andere Wmo-distributeur Welzorg levert het en deed dit ook aan ALS-patiënt Peter Snoek uit Maastricht. Erwin Punte, Specialist Electronica en Besturingstechniek bij Welzorg, begeleidt cliënten in hun keuze van een rolstoelbesturing. “Als er sprake is van een progressieve aandoening, is het belangrijk om ook te kijken naar de mobiliteit in een later stadium.” Erwin’s eerste ervaringen met munevo DRIVE zijn positief: “Ik geloof zeker dat dit een goede oplossing is voor mensen met een beperkte handfunctie. Een goede controle van het hoofd en nekstabiliteit zijn daarbij wel van belang.”

Om de munevo DRIVE in actie te zien kan er worden gekeken naar dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=s5elrWzVWSw. Geinteresseerd? Overleg met je ergotherapeut of het iets voor jou kan zijn.

Voor vragen of het inplannen van een user test kan contact worden opgenomen met Gijs Langkamp (gijs@medscaler.com) of met info@munevo.com

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid