X

Patiënten gezocht voor (medicijn)onderzoek

23 september 2021

Het ALS Centrum zoekt voor diverse onderzoeken mensen met ALS om deel te nemen.

  • Medicijnstudie Apellis, een fase 2 studie naar de veiligheid en werkzaamheid van het middel pegcetcoplan. Pegcetacoplan (ook wel APL-2 genoemd) is ontwikkeld om de werking van een deel van uw immuunsysteem uit te schakelen en wordt nu onderzocht of het mogelijk het verlies van zenuwcellen kan voorkomen. Lees meer over de studie en de criteria om mee te doen HIER.
  • MAGNET-studie is een innovatief klinisch platformonderzoek waarbij meerdere behandelingen voor ALS gelijktijdig worden onderzocht. Dit zorgt voor een snelle screening van potentiële nieuwe behandelingen en versnelt het proces om een geneesmiddel voor ALS te vinden. Lithiumcarbonaat is het eerste, veelbelovende medicijn dat zal worden onderzocht in de MAGNET-studie. Van dit middel is eerder aangetoond dat het veilig is voor mensen met ALS. 
  • Denali-studie, een onderzoek naar de veiligheid, de opname en effecten van onderzoeksmiddel DNL343 bij patiënten met ALS. In dit onderzoek wordt de effecten van een nieuw middel bedoeld voor de behandeling van ALS bestudeerd. Het doel van dit onderzoek is uitzoeken hoe veilig en verdraagzaam het nieuwe middel is, welke effecten het middel heeft als het aan patiënten met ALS wordt gegeven en hoe het lichaam het middel opneemt en verwerkt. Kijk voor meer informatie op: https://www.als-centrum.nl/medicijnstudie-denali-zoekt-nog-deelnemers/


Om aan te melden, kan je je  registreren in het TRICALS-register en vervolgens een e-mail sturen aan Tommy Bunte via info@tricals.org.

Meld je nu aan: www.tricals.org/nl/registreer-castor/

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid