X

Snellere en betere trials dankzij gepromoveerde Ruben van Eijk

1 september 2019

ALS Patients Connected feliciteert doctor Ruben van Eijk met zijn promotie die dinsdagochtend 17 september plaatsvond.

Het promotie-onderzoek van Ruben bij het ALS Centrum betrof belangrijke en betekenisvolle vernieuwingen in de methodiek voor medicijnstudies bij ALS/PSMA/PLS.
De promotiecommissie gaf Ruben de bijzondere eer er het predicaat ‘cum laude’ aan te hangen. Dat is een uitzonderlijke verdienste in Utrecht, die slechts bij 2% van de promoties wordt toegekend.

Betekenis
Voor de meeste mensen met ALS/PSMA/PLS is Ruben een onbekende, maar zijn betekenis voor de toekomstige en zelfs al aanstaande medicijnstudies is enorm groot, zowel nationaal als internationaal.
Professor dr. Leonard van den Berg (zelf de dag ervoor officieel beëdigd als lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) zei in z’n toespraak voor Ruben dat Rubens onderzoek het mogelijk maakt om sneller een effectieve therapie te vinden. Dit doordat meer patiënten kunnen meedoen aan trials, dat effecten sneller en beter vastgesteld kunnen worden en dat bij deelname aan een medicijn trial de kans om in een placebogroep terecht te komen aanzienlijk lager wordt dan in huidige trials.

Toekomstige trials
De verdiensten van Ruben zijn niet onopgemerkt gebleven in de nationale en internationale ALS-gemeenschap en worden bij de trials die op korte termijn starten gebruikt.
Ruben heeft met deze eervolle promotie het Nederlandse ALS/PSMA/PLS-onderzoek, uitgevoerd door het ALS Centrum, weer eens extra internationaal op de kaart gezet.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid