X

W(k)oningsdag; doe jij met ons mee?

20 april 2020

Maandag 27 april is het W(k)oningsdag. Dit jaar vieren we het allemaal thuis en daarvoor heeft de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen een oproep gedaan om Koningsdag online te vieren. Hierbij moedigen zij vooral aan om een goed doel te ondersteunen.

Doe jij met ons mee?

  1. Meld je aan en deel je video live op Koningsdag. Ga dansen, doe een toneelstukje of een quiz. Het mag en kan allemaal. Lees op de site koningsdagthuis.nl
  2. Kies een goed doel wat jij wilt ondersteunen. Wij raden uiteraard Stichting ALS aan. Zo haal je geld op voor onderzoek want dit is hard nodig! Vermeld ook de donatie link ( Ik steun Stichting ALS Nederland ) in je filmpje en op de site. Alleen deze link voor Stichting ALS via geef.nl is geldig.!
  3. Ga live op 27 april, deel en promoot je actie zoveel mogelijk via Facebook, Instagram of LinkedIn. Deel het met je familie, buren en vrienden en vergeet de hashtags niet! #koningsdagthuis #oranjebinnen

Eigen actie
Geen zin om je actie aan te melden bij koningsdagthuis maar je wilt wel iets doen voor onderzoek naar ALS, PLS en PSMA? Start een eigen actie, ga bijv online schminken, blokfluitspelen, touwtje springen, ondersteun daarmee stichting ALS door het geld te storten op https://www.als.nl/doneren/ ovv Koningsdag

Actie DOE WAT JE KAN

Wat ook een mooie manier is om geld op te halen voor onderzoek is de ‘doe wat je kan’ actie van ALS Lenteloop!

Zij nodigen je uit een eigen “DOE WAT JE KAN” actie te verzinnen en daar een foto of filmpje van te maken, waarmee jij geld kunt ophalen voor onderzoek naar ALS. Volg daarvoor de volgende stappen:

  1. Maak een foto of kort filmpje [liggend beeld] met iets leuks/ludieks wat je onder de huidige omstandigheden wel kan doen (je eigen hardloopprestatie neerzetten, taart bakken, body Balance, muziek maken, traplopen etc.).
  2. Stuur het als je dat wilt naar info@alslenteloop.nl
  3. Post het op Facebook/Instagram en plak daarbij de link: alslenteloop.nl/team/doe-wat-je-kan
  4. En vraag mensen in je omgeving om de DOEWATJEKAN actie te steunen door te doneren via: alslenteloop.nl/team/doe-wat-je-kan

Geen inspiratie? Bekijk de filmpjes op de site van ALS Lenteloop en ga zelf aan de slag. Ga hinkelen, steppen, zingen of dat waar jij blij van wordt en vraag aan familie, collega’s en vrienden om jou te steunen!

DOE WAT JE KAN actie van Vincent Cornelissen

Nog steeds geen inspiratie?
Laat alle mensen die leven met ALS, PLS of PSMA een inspiratiebron voor je zijn en stort geld want juist nu, nu alle evenementen stil zijn gelegd, is geld hard nodig om onderzoek door te laten gaan naar deze nog steeds ongeneeslijke ziekte!

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid