X

Word gratis lid voor 1 november en ontvang het boek Levenslust

23 september 2021

Femke Nijboer en Paul Trossèl geven in het boek Levenslust zes praktische tips die iedereen direct kan gebruiken om zich te wapenen tegen pech en ondanks alles plezier in het leven te houden. In actiemaand oktober ontvang je dit inspirerende boek als je lid wordt van de patiëntenvereniging van, voor en door mensen met ALS/PSMA/PLS en naasten.

Femke en Paul kennen elkaar sinds 2014, toen hij deelnam aan haar onderzoek naar brain-computer interfaces. Paul lijdt aan het locked-in syndroom: hij raakte in 2008 door een hersenstaminfarct volledig verlamd, ook praten lukt sindsdien niet meer. Femke is psycholoog en neurowetenschapper; ze won verschillende prijzen voor haar onderzoek naar hersentechnologie en de levenskwaliteit van mensen met het locked-in syndroom en bij mensen met ALS. Femke: “Als je in staat bent je lot te accepteren en je te richten op wat er wél kan, en als je fijne mensen om je heen hebt, dan kun je veel plezier in het leven hebben. Zelfs als je, net als Paul, zit opgesloten in je lichaam.” Paul beaamt dat: “Als ik van tevoren had geweten dat mijn leven zo zou lopen, dan had ik op mijn 36ste dood gewild. De eerste maanden na mijn hersenstaminfarct wilde ik dat ook echt – dood, weg hier. Uiteindelijk ben ik anders naar mijn lot gaan kijken. Er is nog steeds genoeg dat mijn bestaan de moeite waard maakt. Winnen kan ik niet meer. Maar ik zal zorgen dat ik niet verlies.”

Sinds 2018 staan ze samen op het podium. Femke spreekt, Paul zet als zelfverklaard living doll de toon. Ze laten zien dat je veel meer aankunt dan je denkt.

Toen Covid-19 de wereld in zijn greep kreeg, verdwenen ook bij Femke en Paul alle boekingen uit de agenda. Het duo bracht de eigen lessen in de praktijk door zich te richten op wat nog wél kon, en verwerkte hun boodschap in een boek, Femke en Paul zetten je op een nuchtere, vrolijke manier aan het denken over je eigen keuzes als het lastig wordt, en jouw criteria voor een leuk leven.

Lid worden doe je hier en is geheel gratis

Ben je al lid en wil je het boek graag bestellen (€ 9,95 exclusief verzendkosten), klik dan hier voor de webshop van Hersenletsel.nl

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid