X

Hulpmiddelen

De eerste hulpmiddelen moeten aangevraagd of aangeschaft worden. Moeilijk om te accepteren misschien, maar daar staat tegenover dat die hulpmiddelen het dagelijks leven mogelijk makkelijker maken en de zelfstandigheid weer vergroot. De ergotherapeut van het ALS-behandelteam helpt in die onbekende wereld van hulpmiddelen en helpt met waar je die aan moet vragen. Hulpmiddelen die deel uitmaken van jouw behandeling of die je nodig hebt voor jouw dagelijkse verzorging, hulpmiddelen en aanpassingen voor jouw huis en werk, hulpmiddelen om je te verplaatsen en, indien nodig, om te communiceren. Er zijn allerlei regelingen voor de verstrekking of vergoeding van deze hulpmiddelen, zie instanties en regelingen.

Zie ook informatie over hulpmiddelen, informatie over woningaanpassingen, informatie over rolstoel en informatie over je stem opnemen.

Valt een hulpmiddel buiten de vergoeding van Wmo of zorgverzekering dan heeft stichting ALS op de weg diverse hulpmiddelen te leen, o.a. rolstoelauto’s en -bussen, sta-op-stoelen en aangepaste fietsen. Hun hulpmiddelen zijn ook te leen ter overbrugging van een aanvraag.

Ondersteunende communicatie 

ISAAC-NF is er voor mensen die niet of niet goed met hun eigen stem kunnen spreken; voor mensen met een communicatieve beperking. Al deze mensen hebben behoefte aan en recht op ondersteunde communicatie. Informatie over je stem opnemen.

SpeechTexter is een spraak-naar-tekst-app die is ontworpen om gebruikers te helpen gesproken woorden snel en gemakkelijk om te zetten in tekst. Het is een zeer nuttig hulpmiddel voor personen die wel kunnen spreken maar hun handen niet kunnen gebruiken om te typen.

Draag bij aan een oplossing tegen ALS

Meld je nu gratis aan als lid